Varmepriser i vinteren 2023/2024

24. oktober 2023

Vi ser tilbage på et sommerhalvår med lavt varmeforbrug og billige produktionspriser, hvor vi hele tiden har kunnet optimere ved kun at producere i de bedste timer for henholdsvis varmepumperne, elkedlerne og gasmotorerne. I perioden 1. juni – 31. august 2023 har vi realiseret et lidt bedre resultat end budgetteret, så vi ved indgangen til vinterhalvåret har en buffer på ca. 2 mio. kr.

Vi så tilbage i 2022 og starten af 2023, hvordan usikkerheden ude i verden resulterede i bekymringer for forsyningssituationen i Europa, og deraf voldsomme stigninger i energipriserne. Vores varmepriser hænger tæt sammen med udviklingen i energipriserne, og derfor følger vi udviklingen tæt. Energipriserne vil henover vinteren blive påvirket af udviklingen i krigen i Ukraine, uroen i Israel, vintertemperaturer og nedbør i Europa samt en række andre forhold.

Vi forventer ikke for nuværende markante prisændringer, men modsat må vi, belært af 2022/2023, være forberedte på at skulle handle hurtigt, hvis markederne udvikler sig ugunstigt. Skulle det ske vil vi tilstræbe at varsle eventuelle væsentlige prisændringer med tre måneders frist. Det kan dog vise sig nødvendigt, at lade prisforhøjelser træde i kraft med kortere varsel, hvis energimarkederne pludselig ændrer sig meget markant eller hvis længere tids vedvarende markante prisstigninger gør, at varmeværkets likviditet eller hvile-i-sig-selv princip bliver væsentlig udfordret.

For at imødegå budgetusikkerheden i vinterhalvåret 2023-2024 har vi blandt andet sikret en væsentlig del af vores gasindkøb i vintermånederne til faste priser. Det understøtter vores tro på at varmeprisen kan holdes i det nuværende niveau i resten af 2023, og forhåbentlig også i 2024.