Planer om nyt flisværk i tilknytning til Rindum-værket.

8. maj 2023

Allerede tilbage 2022 blev en plan for et nyt flisværk til omkring 100 mio. kr. præsenteret for deltagerne på varmeværkets generalforsamlingen. Projektet skal give forbrugerne billigere og grønnere varme ved at sikre flere produktionsmuligheder. Varmen kan så til enhver tid produceres på det brændsel der giver den laveste varmepris, uanset om det er sol, flis, el, naturgas eller kraftvarme.

Lige nu er planerne til godkendelse ved Ringkøbing-Skjern kommune, og forhåbentlig kan sagsbehandlingen være afsluttet til august. Herefter skal byggeriet projekteres og sendes i EU-udbud, og hvis alt går efter planen håber vi at kunne tage værket i brug til fyringssæsonen 2024-2025.

Efter at vejdirektoratets overvejelser om en omfartsvej satte en stopper for den oprindelige placering øst for solvarmeanlægget på Thorsvej, er det lykkedes at finde en anden, faktisk bedre, placering i forhold til vore øvrige anlæg i området, og hvor området i forvejen er lokalplanlagt med varmeforsyning som et lovligt formål.