Lavere varmepriser i sigte

26. maj 2023

I takt med de seneste måneders fald i energipriserne, har en del kunder henvendt sig til os for at høre om udsigterne til at kunne sænke varmeprisen.

Nu hvor fyringssæsonen 2022/2023 er vel overstået og de lavere energipriser fra årets første måneder har holdt ved, så har bestyrelsen besluttet pr. 1. juni 2023 at nedsætte den variable del af varmeprisen med ca. 1/3. Siden 1. januar 2023 har prisen for en MWh været 1.187,50 kr., men fra næste måned falder den til 812,50 kr./MWh. Med den nye pris er den årlige udgift til opvarmning af et standardhus i Ringkøbing og Kloster herefter 18.941 kr. mod 25.728 kr. i årets første fem måneder.

I sommerhalvåret, hvor varmeforbruget er lavt, får vi en stor del af vores varme næsten gratis fra solvarmeanlæggene, og varmen kan hele tiden produceres i de bedste timer til varmepumperne, elkedlen og gasmotorerne afhængig af udviklingen i elprisen henover døgnet. Det betyder at budgetusikkerheden for resten af året primært ligger i 4. kvartal 2023. Derfor arbejder vi blandt andet på at sikre en del af vores gasindkøb i vintermånederne til faste priser, så vi på den måde kan minimere denne risiko.

Prisreduktionen slår igennem på den førstkommende acontoopkrævning, som udsendes sidst i juni og skal betales 1. juli 2023. Der beregnes nye rater for alle, og man vil efter d. 20. juni 2023 kunne se sit opdaterede budget på E-Forsyning. E-Forsyning er varmeværkets kundeportal, der for nyligt blev lanceret i en ny form som afløser for Mit MELVA. Portalen kan tilgås via ”Min side” på varmeværkets hjemmeside.