Motivationstarif

Det er i vores alles interesse at energien i fjernvarmesystemet udnyttes optimalt. Det er bedst for både økonomien og miljøet. Derfor har vi en motivationstarif, som gør det attraktivt for dig at afkøle fjernvarmevandet bedst muligt.

Motivationstariffen beregnes ud fra gennemsnitlige fremløbstemperatur, sammenholdt med den gennemsnitlige returtemperatur på fjernvarmevandet. Motivationstariffen tager dermed hensyn til, at returtemperaturen er afhængig af om du får en høj eller lav fremløbstemperatur.

Langt de fleste varmekunder ligger i neutralområdet, hvilket betyder at de afkøler vandet som forventet, og det har dermed ingen påvirkning på deres varmeregning. Hvis du gør det bedre end forventet, så sparer du penge på varmeregningn - men hvis du gør det dårligere end vi forventer, så opkræver vi en ekstrabetaling på din årsopgørelse.

I brochuren "Spar på varmeregningen", som kan hentes herunder, kan du læse mere om vores motivationstarif.

I vejledningen "Aflæs din gennemsnitlige fremløbs- og returtemperatur på varmemåleren" kan du læse hvordan du selv kan følge med i de gennemsnitlige temperaturer på din varmemåler.